Mourinho: Courtois će se vratiti u Chelsea

Mourinho: Courtois će se vratiti u Chelsea

E. Škorić

Menadžer Chelseajevih nogometaša Jose Mourinho izjavio je kako će se mladi golman Thibaut Courtois.

Courtois je u Atletico Madridu na posudbi iz Chelseaja. Već je pokazao da je  vrhunski golman, a neki mediji nagađaju da bi Chelsea ostavio Belgijanca na Vicente Calderonu, te dodao još novca u zamjenu za brazilskog napadača Diega Costu.

"Courtois je naš igrač. Diego nije naš igrač. Dakle, ne mogu da govorim o Diegu Costi jer nije naš igrač, a o Courtoisu mogu jer je moj igrač", kazao je Mourinho, a na pitanje da li Belgijanac trajno ostaje u Madridu, odgovorio: "Ne, ne".

Mourinho je otkrio da njegov klub neće dovoditi nova pojačanja do kraja zimskog prijelaznog roka (petak). Nedavno su doveli Mohammada Salaha iz Basela, a prodali su Juana Matu u Manchester United.

"Jedino ako se dogodi neko čudo, pa ode naš igrač, onda bi morali reagovati i dovesti nekoga da kompletiramo momčad. Ali ne vjerujem da će se to dogoditi".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Govorio je potom portugalski trener o Samuelu Eto'u, kome ističe ugovor na ljeto i upitno je hoće li ostati, odnosno potpisati nastavak saradnje. 

"Eto'ova situacija nije slična momcima koji u Chelseaju imaju povijest, tako ne možemo porediti tu situaciju sa onom Lampardovom ili Coleovom. Drugačije je. Eto'o se osjeća slobodan da sam donosi odluke za sebe. Vidjet ćemo što želi učiniti na kraju sezone. Možda želi ići u Mallorcu, kako je obećao svom sinu. Možda on želi ostati s nama, ili otići karijeru završiti u Interu. Ne trebaju mi titule ni novac, veliki je igrač, čak i ako ne zabije 25 golova, jer je njegov doprinos svakoj momčadi veliki. Sretni smo zbog njega", rekao je Mourinho.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.