"Mourinho je dobar čovjek, ali previše sebi uzima za pravo"

Van Gaal o svom nekadašnjem asistentu

"Mourinho je dobar čovjek, ali previše sebi uzima za pravo"

E. Škorić

Jose Mourinho nije omiljen kod nekih kolega, pa i prijatelja, koji smatraju da je Portugalac ponekad previše bezobziran.

Louis van Gaal je mnogo uradio za Mourinha, pa ga je od prevoditelja doveo do toga da bude među najboljim trenerima svijeta. No, Jose ne mari previše za tim, ide naprijed i gleda isključivo sebe i svoj rad.

I naravno, ne radi ništa loše, naprotiv, ali Van Gaal zna da je prema njemu ispao nekorektan i to ga negdje u dubini duše muči, pa se požalio i novinarima.

"Da, Mourimho je pravio pritisak kada sam smijenjen. Bio je iza svega što se tada dešavalo. To nije bilo baš elegantno", rekao je Van Gaal jučer nakon što je odgledao meč Liverpoola i Manchester Uniteda, gdje je Mourinhov autobus izvukao 0:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mou može da bude simpatičan i nije loš čovjek, uvijek je znao gdje mu je mjesto kao mom pomoćniku. No, sebi dozvoljava suviše i često gubi kontrolu", istakao je Holanđanin, kojem je Mourinho asistirao u Barceloni, a jedan od najtežih poraza imao je baš protiv njega.

Podsjećamo da je Van Gaalov Bayern izgubio finale Lige prvaka od Mourinhovog Intera prije sedam godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi