Mourinho otkrio koliko će još godina biti trener

Iznenađenje ili ne?

Mourinho otkrio koliko će još godina biti trener

Portugalski stručnjak Jose Mourinho sinoć je osvojio novi trofej u bogatoj trenerskoj karijeri.

Mourinho je Manchester Unitedu donio trofej prvaka Evropa lige, jedan od rijetkih koji je nedostajao u vitrinama ovog slavnog kluba. On je nakon meča rekao da je ovo bila najteža sezona u njegovoj karijeri, ali također je poručio da se trenerskim poslom namjerava baviti još dugo vremena.

"Ovdje (u Manchesteru) ne osjećam da sam neko poseban, tačnije osjećam se kao niko. To je posebno zbog dvije legende kluba (Busbyja i Fergusona). Ja se uvijek moram dokazivati ispočetka. Nekada, kada se okrenem iza sebe i pogledam, mislim da sam napravio dosta stvari, kao što niko nije, ja mislim. Nijedan trener nije osvajao lige u Italiji, Španiji i Engleskoj. U ove tri zemlje ja sam osvajao sva takmičenja, ne samo lige. Naprimjer, kada sam pobijedio u četvrtfinalu protiv Anderlechta, rečeno mi je da sam izjednačio rekorde Alexa Fergusona i Giovannija Trapattonija sa 10 evropskih polufinala. Oni su okončali svoje trenerske karijere, a ja još uvijek imam priliku doći do još mnogo polufinala. Dakle, to su stvari na koje sam ponosan", rekao je Mourinho pa nastavio:

"Veoma sam sretan kako se moja karijera razvija. Vodio sam ekipe u španskim, italijanskim, portugalskim i engleskim derbijima. Imam sjajna iskustva u životu. Kada bih sutra završio karijeru, bio bih veoma sretan onim što sam prošao, ali problem je što sam došao tek do pola karijere. Imam još 15 godina", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Portugalac će naredne sezone sa Manchester Unitedom juriti svoju treću titulu Lige prvaka u karijeri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti