"Nisam mogao gledati penal"

Musemić: Melunović je sam uzeo da izvede penal

Husref Musemić, trener Fudbalskog kluba Sarajevo, bio je itekako razočaran poslije večerašnje utakmice s Kukesijem.

Sarajevo je pružilo blijedu partiju, Kukesi je odbranio 0:0 na Koševu i s ukupnih 3:2 prolazi u treće pretkolo Evropske lige.

"Šta reći, mislim da je ovo katastrofa za FK Sarajevo, ne umanjujući kvalitet albanskog predstavnika. Teško je sada biti pametan bilo šta reći. Evidentno je da pored toga što nemamo ni dovoljno kvaliteta, napustila nas je malo i sreća", rekao je Musemić nakon utakmice, dodavši:

"Nisam ni gledao izvođenje penala. Melunović nikome nije ni rekao da izvodi penal, uzeo je sam da izvodi. Znao sam da će Kukesi igrati ovako, zatvoreno, odigrali su bolje nego u Albaniji. Nemamo nešto specijalno igača koji izvodi penale. Definitivno nemamo određenog igrača zadužnog za penale. Okrenuo sam se, nisam htio da gledam ko puca. Sada je gotovo... Ovo je katastrofalna situacija,  uzimam naravno i dio odgovornosti na sebe. Sastavljam ekipu, pokušao sam i sa izmjenama, ali nije urodilo plodom.  Dalje ide sretniji i spretniji".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mi u ovom trenutku nemamo dosta rješenja u vrhu napada da možemo nešto promijeniti. Ubacio sam i Osmanagića i Karića i Huseinbašića, ali očito ni to nije urodilo plodom. Ne želim da se pravdam, ali mislim da je u zadnje vrijeme i sreća okrenula leđa Sarajevu", istakao je Musemić, za kraj dodavši:

"Teško je. Navijači su nezadovoljni i s pravom. Puno im dugujemo, ostali smo im i dalje dužni".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.