Na Friends Arenu prvo stiže Željo, pa onda Rolling Stonesi

Impresivan stadion AIK-a

Na Friends Arenu prvo stiže Željo, pa onda Rolling Stonesi

Fudbaleri Željezničara će 20. jula gostovati u Štokholmu, gdje će se upoznati sa jednim od najmodernijih stadiona u Evropi kakav vjerovatno nikada do sada nisu imali priliku vidjeti.

AIK svoje domaće utakmice igra na Friends Areni koja ima kapacitet 54,329 mjesta, ali on se smanji na 50,653 kada se igraju međunarodne utakmice.

S obzirom da Friends Arena ima pokretni krov, ovaj stadion može služiti i kao dvorana pretežno za koncerte i u tom slučaju kapacitet bude otprilike 65.000 mjesta.

Inače, Friends Arena se nalazi u Solni, dijelu Štokholma iz kojeg dolazi i AIK, i ovaj stadion ispunjava najviše UEFA-ine kriterije, te je nedavno ugostio finale Evropske lige u kojem su igrali Manchester United i Ajax (2:0).

Ovaj supermoderni stadion je otvoren 25. oktobra 2012. godine i njegova izgradnja je trajala tri godine, a koštala otprilike 300 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Otkako je Friends Arena izgrađena stalni je dom švedske fudbalske reprezentacije, dok AIK na njoj nastupa od 2013. godine. U prošlosti su se na njoj održavali mnogi veliki koncerti (Coldplay, Swedish House Mafia, AC/DC, Beyonce, Guns N' Roses...), a mnogi su već najavljeni.

Interesantno, tri mjeseca nakon što na Friends Arenu stigne Željezničar, svoj koncert će imati legendarni Rolling Stonesi (12. oktobar). Zvuči kao onaj čuveni vic: "Ma, zabit će im AIK tri komada". 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti