Nagrada Puškaš: Ko je postigao najbolji gol u 2017. godini?
Foto: EPA

FIFA objavila listu kandidata

Nagrada Puškaš: Ko je postigao najbolji gol u 2017. godini?

Narednog mjeseca će FIFA podijeliti veliki broj nagrada, uključujući one za najboljeg fudbalera u 2017. godini, najbolju fudbalerku, najboljeg trenera, ali i za najbolji gol godine.

Ova nagrada sigurno privlači mnogo pažnje, jer se među kandidatima nalaze fudbaleri i njihova "remek djela".

Prošle godine je FIFA-ina nagrada Puškaš otišla u ruke Malezijca Mohda Faiza Subrija koji je postigao fantastičan gol iz slobodnjaka na utakmici između FA Penanga i FA Pahanga.

Iz FIFA-e su objavili i listu kandidata za najbolji gol 2017. godine, a na njoj se nalaze: Kevin-Prince Boateng, Alejandro Camargo, Deyna Castellanos, Moussa Dembele, Olivier Giroud, Aviles Hurtado, Mario Mandžukić, Oscarine Masuluke, Nemanja Matić i Jordi Mboula.

Lista kandidata i njihovi spektakularni golovi mogu se vidjeti na video kompilaciji koju je objavila FIFA:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi