Napoli gubi Driesa Mertensa zbog 'male' otkupne klauzule

Otkupna klauzula privlačna za Atletico Madrid

Napoli gubi Driesa Mertensa zbog 'male' otkupne klauzule

Najbolji fudbaler Napolija u posljednjih godinu dana je Dries Mertens. Belgijanac igra fantastično otkad ga je trener Maurizio Sarri prekomandovao na poziciju centralnog napadača.

Mertens (30) je prošle sezone bio drugi najbolji strijelac italijanske Serije A, a ove sezone je već postigao deset pogodaka i nalazi se u sjajnoj formi. On je nedavno produžio ugovor sa Napolijem do ljeta 2020. godine, ali u njegovom ugovoru postoji veoma mala otkupna klauzula od 'samo' 30 miliona eura. 

Naravno, razlog tako male otkupne klauzule jesu godine Mertensa, a on će naredne godine napuniti 31. Jedan od klubova koji se interesuju za Belgijanca je Atletico Madrid. Diego Simeone je veliki zaljubljenik u igre ovog omalenog Belgijanca i volio bi ga vidjeti u redovima svoje ekipe, a klauzula od 30 miliona eura ne bi trebala predstavljati problem Atleticu. 

Podsjetimo, Atletico nije jedina ekipa koja se interesuje za Mertensa, a ranije su interes pokazale ekipe Manchester Uniteda i Bayern Munchena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi