Neočekivan transfer: Bacca na izlaznim vratima Milana
Foto: EPA

Galatasaray poslao ponudu za Kolumbijca

Neočekivan transfer: Bacca na izlaznim vratima Milana

E. Čaušević

Kolumbijski napadač Carlos Bacca prije dvije godine stigao je u Milan kao veliko pojačanje iz Seville.

Bacca je u svojoj prvoj sezoni bio najbolji strijelac Rossonera i opravdao je ulogu velikog pojačanja, ali ni to Milanu nije pomoglo da se domogne Evrope. Kolumbijac je ove sezone bio nešto skromniji, no u odlučujućim momentima je svojim golovima donio važne bodove za ovaj klub.

Od odlasku Bacce sa San Sira govori se već nekoliko mjeseci, a poznato je da je Kolumbijac u januaru bio na korak od prelaska u West Ham. Ipak, Bacca je u posljednji trenutak odbio tu ponudu i odlučio je ostati u Milanu do kraja ove sezone. Ovaj 30-godišnji napadač na stolu ima nekoliko ponuda, ali se špekuliše da bi karijeru mogao nastaviti u Turskoj.

Italijanski mediji prenijeli su danas da je ponudu za ovog napadača poslao Galatasaray koji želi naredne sezone titulu prvaka Turske vratiti na svoj stadion. Pored Bacce turski tim je zainteresovan i za fudbalera Juventusa, Kwadwoa Asamoaha. Galata je spremna za Baccu ponuditi oko 25 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kolumbijac je ove sezone u dresu Milana odigrao 33 utakmice i postigao je 14 golova. Milan sutra igra meč posljednjeg kola protiv Cagliarija i to će najvjerovatnije biti oproštajna utakmica Bacce u dresu Rossonera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi