Neočekivano ime: Juventus našao zamjenu za Bonuccija?
Foto: EPA

Dovode Virgila van Dijka

Neočekivano ime: Juventus našao zamjenu za Bonuccija?

M. Šljivak

Torinski Juventus ostao je ovog ljeta bez defanzivca Leonarda Bonuccija koji je potpisao ugovor s velikim rivalom Milanom.

Stara dama još uvijek nije angažovala željenu zamjenu za ovog fudbalera, ali bi do kraja prelaznog roka jedno ime ipak moglo stići u Torino.

Juve je ozbiljno zainteresovan za dovođenje holandskog štopera Virgila van Dijka iz ekipe Southamptona. Ovaj 26-godišnji fudbaler se već dugo povezije s engleskim velikanima, a spominjala se mogućnost njegovog prelaska u Liverpool i Chelsea.

Ipak, ponude je Southampton odbio, ali sada će se naći pred novim izazovom, jer će dobiti ponudu iz Torina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, teško je da će se Sveci lako odreći stuba odbrane. Jasno su ranije pokazivali kako ga nemaju namjeru pustiti, pa čak i za cifru od 50 miliona funti.

Holanđanin je čvrsto vezan ugovorom za Southampton, a aktuelni ugovor mu važi do ljeta 2022. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti