Nevjerovatni Vugrinec odveo Slaven do drugog trijumfa sezone

Slaven Belupo - Lokomotiva 3:2

Nevjerovatni Vugrinec odveo Slaven do drugog trijumfa sezone

Slaven Belupo nakon prvog poluvremena večerašnje utakmice protiv Lokomotive imao je zaostatak od dva pogotka, ali je nevjerovatni rezervista Davor Vugrinec u naqstavku kreirao preokret, pa je završilo 3:2 u korist tima iz Koprivnice.

Već na startu, tačnije u jedanaestom minute semafor je pokrenut. Šitum je iskoristio smušenost domaće odbrane i Lokomotivu doveo u vodstvo.

Šest minuta kasnije izgledalo je das u Lokosi završili posao u Koprivnici. Budimir je proigrao Bručića, a ovaj pogodio za 0:2. Sedam minuta kasnije moglo je biti i 0:3, ali je lopta nakon dalekometnog udarca Trebotića pogodila stativu.Vile su Slaven pronosale i u 33. minutu kada se uzdrmala prečka domaćeg gola.

Trener Slavena Mladen Frančić na poluvremenu u vatru šalje vremešnog Davora Vugrineca što se pokazalo kao pun pogodak. Četiri minute bile su potrebne Vugrinecu koji je sve pripremio za Delića koji smanjuje na 1:2.

Mostarac Peko i Budimir bili su nadomak pogotku za 1:3, ali je sreća ponovo bila saveznik Slavena, čiji se okvir tresao po treći put.

Kazna je uslijedila u 78. minutu kada katastrofalnu grešku golmana Šarlije za poravnanje koristi Davor Vugrinec. Isti igrač pet minuta prije kraja izborio je jedanaesterac, preuzeo je odgovornost i pogodio za veliki trijumf Slaven Belupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.