Nije mogao sakriti suze, Ruschel se vratio nakon tragedije
Foto: Screenshot

Chapecoense igra protiv Barcelone

Nije mogao sakriti suze, Ruschel se vratio nakon tragedije

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras igraju na Nou Campu utakmicu Gamper kupa protiv brazilskog Chapecoensea.

Barca tradicionalno pred novu sezonu igra Gamper kup, a protivnik Blaugrane na Nou Campu večeras je Chapecoense. Ova utakmica je posebna za fudbalski svijet jer se na teren nakon stravične avionske nesreće koja je potresla brazilski klub vraća Alan Ruschel.

Ruschel je jedan od trojice koji su uspjeli preživjeti tragediju kada je u avionskoj nesreći poginula 71 osoba, odnosno većina igrača i stručnog štaba Chapecoensea. Brazilski klub je uspio da stane na noge, ali ova tragedija će vječno ostati upamćena.

Ovu nesreću pored Ruschela preživjeli su još Neto i golman Jackson Follomann kojem su morali amputirati nogu i za njega je karijera završena. Pred početak večerašnje utakmice na travnjak su istrčale obje ekipe, a naravno u centru pažnje bio je Ruschel.

Fudbaler Chapecoensea, istinski heroj, nije mogao da sakrije svoje emocije jer je po prvi put nakon nesreće istrčao na travnjak. Ruschel je zaplakao, a navijači Barce su velikim aplauzom pozdravili njega i njegov tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi