Nijemci demolirali San Marino, hat-trick Gnabryja
FOTO: EPA

Pobjede upisali Sjeverna Irska, Poljska...

Nijemci demolirali San Marino, hat-trick Gnabryja

Reprezentacija Njemačke večeras je rutinski stigla do pobjede nad San Marinom.

Nijemci su u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na gostujućem terenu savladali San Marino sa visokih 8:0 i tako došli do četvrte pobjede u grupi C. 

Izabranici Joachima Lowa pitanje pobjednika su riješili vrlo brzo. Golovima Khedire, Gnabryja i Hectora na odmor se otišlo s prednošču od 3:0, a ni  u nastavku utakmice gosti nisu posustali i uspjeli su postići još pet pogodaka. Mrežu su pogađali Gnabry (2x), Hector. Stefanelli (autogol) i Volland. 

Golovi su viđeni i u duelu između Sjeverne Irske i Azerbejdžana. Konačan rezultat glasio je 4:0, a za pobjedu Sjeverne Irske su se pobrinuli Lafferty, McAuley, McLaughlin i Brunt.

Istim rezultatom je okončan i duel između Slovačke i Litve. Na poluvremenu Slovaci su zahvaljujući golovima Nemeca, Kučke i Škrtela imali prednost od 3:0, da bi tri minute prije kraja utakmice Hamšik postavio konačnih 4:0.

Pobjedu su večeras ostvarili i Poljaci, koji su kao gosti u Bukureštu slavili nad Rumunijom sa 3:0. Golove za Poljsku su postigli Grosicki, Lewandowski (2x). 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi