Njemačkoj donio titulu na Mundijalu '90, sada čisti toalete

Tužna priča Andreasa Brehmea

Njemačkoj donio titulu na Mundijalu '90, sada čisti toalete

Na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine Njemačka je osvojila svoje treće zlato, posljednje prije ovogodišnjeg iz Brazila.

Na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine Njemačka je osvojila svoje treće zlato, posljednje prije ovogodišnjeg iz Brazila.

Titulu najbolje fudbalske selekcije na svijetu Pancerima je tada donio Andreas Brehme golom s bijele tačke u 85. minuti utakmice. 

Slavni njemački nalazi se u velikim finansijskim problemima, a da bi otplatio dug od 250.000 eura primoran je da čisti toalete. Njemački mediji prenose da se Brehme nalazi u najgorem periodu života. 

Bez stalnog posla je već osam godina, a trenutno je švorc i u dugovima od 250.000 eura. Bivši fudbaler bi mogao da izgubi i kuću ako ne otplati dug u narednom periodu koji bi mogao da naraste i na 400.000 eura.

Da bez razloga ne nosi nadimak Kaiser, Franz Beckenbauer je dokazao pokrenuvši inicijativu da se pomogne Brehmeu, koji trenutno radi u kompaniji koja se bavi čišćenjem i održavanjem toaleta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Breme (53) je tokom svoje igračke karijere nosio dres Saarbrücken, Kaiserslauterna, Bayerna, Intera i Zaragoze. On fudbalsku reprezentaciju Njemačke odigrao je 86 utakmica i postigao osam golova. Trenirao je Kaiserslautern, Unterhaching i Stuttgart, a bez posla je od 2006.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.