Novi poraz Dinama, Salzburg slavio u Glasgowu

Salzburg i Celtic idu u naredni krug takmičenja

Novi poraz Dinama, Salzburg slavio u Glasgowu

Odigrane su utakmice petog kola UEFA-ine Evropske lige u okviru grupe D. Salzburg je pobjedom u Glasgowu protiv Celtica osigurao plasman u narednu fazu takmičenja sa prve pozicije. 

Gosti iz Austrije do vodstva su došli u osmoj minuti susreta, a strijelac je bio Alan nakon asistencije Bruna. Samo pet minuta kasnije Alan opet trese mrežu domaćina. Ovaj put Brazilca je uposlio Ramalho. 

Celtic se uspio vratiti u 30. minuti susreta. Nakon asistencije Izaguirrea mrežu gostiju iz Salzburga pogodio je Johansen. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 2:1 za Salzburg. Salzburg je pobjedu potvrdio u 92. minuti susreta, a strijelac je Keita. 

Dinamo je večeras gostovao u Rumuniji kod Astre. Nakon prvih 45 minuta susreta mreže su mirovale. Domaćin je do vodstva došao u 50. minuti susreta, Seto je u ulozi asistenta, a mrežu ekipe iz Zagreba trese Bukari. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Astru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.