Nule u Hondurasu i Novom Zelandu
Foto: EPA

Australija i Peru u dobrim situacijama pred revanš

Nule u Hondurasu i Novom Zelandu

E. Čaušević

Reprezentacija Australije remizirala je sinoć na gostovanju protiv Hondurasa u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo.

Iako je Australija bila veliki favorit u ovoj utakmici na kraju je Honduras uspio da sačuva svoju mrežu i tako revanš dočeka sa solidnim rezultatom. Australci su imali nekoliko sjajnih prilika u ovom meču da dođu do gola i na korak od Mundijala, no Honduras je uspio sjajnom defanzivnom igrom da sačuva svoju mrežu.

Revanš se igra za nekoliko dana u Australiji i sigurno je da je ova selekcija veliki favorit da se nađe narednog ljeta u Rusiji. Međutim, iz selekcije Hondurasa nakon sinoćnje utakmice poručili su da se neće tek tako predati, te da će dati maksimum kako bi napravili čudo u revanšu.

Pored ove utakmice sinoć je odigran još jedan meč baraža za Svjetsko prvenstvo, a sastali su se Novi Zeland i Peru. Strijelci nisu bili raspoloženi ni na ovoj utakmici koja je također završena bez golova. Peruanci su bili dosta bolji, no nisu imali sreće da već u prvom meču završe posao.

U revanšu će Peru sigurno biti favorit za plasman na Svjetsko prvenstvo, ali ne treba tek tako otpisivati Novi Zeland koji je znao prirediti izenađenje kada im je to bilo najpotrebnije.

Baraž za SP, prvi meč:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Honduras - Australija 0:0

Novi Zeland - Peru 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi