Objavljen video koji je pokazao Ronaldovu nemoć

Umor ili povreda?

Objavljen video koji je pokazao Ronaldovu nemoć

E. Škorić

Iz godine u godinu, loš januar ponavlja se za Cristiana Ronalda.

Najbolji nogometaš 2016. godine obično zakaže u januaru. Početak svake godine za Portugalca je pakao, ali kako vrijeme odmiče, on postaje sve bolji i bolji.

Nema pravog odgovora zašto je to tako, mada se u nekim analizama može pročitati da je jednostavno riječ o umoru i nedostatku motiva na startu  godine.

Ronaldo je osvojio u 2016. godini Evropsko prvenstvo s Portugalom, Ligu prvaka s Realom, Svjetsko klupsko prvenstvo, dobio nagradu za najboljeg igrača...

A na početku 2016. godine djeluje bezvoljno i pospano. Protiv Celte je bio očajan, a ni protiv Malage (2:1) nije bio ništa bolji. Španjolski TV program El Dia Depues objavila je zanimljiv prilog sa scenama Ronalda iz te utakmice, pa se jasno može vidjeti nedostatak želje kod Portugalca i umor.

Ipak, treba reći da se nakon tog meča pojavila informacija da je Ronaldo povrijeđen igrao, pa je zbog toga upitan za revanš protiv Celte u Kupu Kralja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi