Od višemilionskih ponuda do viška kilograma
EPA

WBA muku muči s Berahinom

Od višemilionskih ponuda do viška kilograma

Saido Berahino je najveću pažnju u Engleskoj privukao u sezoni 2013/2014. kada je u 38 ligaških utakmica postigao 14 pogodaka. 

U tom periodu za Berahina su bili zainteresovani mnogo veći klubovi od West Broma. Uporan je ponajviše bio Tottenham koji je želio platiti 25 miliona eura, a nakon što je odbijena ponuda, Berahino je u to vrijeme bio toliko razočaran da čak nije želio više igrati za predsjednika kluba Jermyja Peacea. 

Međutim situacija se između njih brzo izgladila, ali Berahino više nije bio onaj stari. Uslijedila je sezona sa svega četiri pogotka, a u tekućoj je učinak još lošiji. U dosad odigrane četiri utakmice Berahino nije postigao niti jedan gol i novu šansu čeka od 10. septembra kada je odigrao posljednju utakmicu. 

Osim toga, Berahino se sada bavi i drugim stvarima. Testovi su pokazali da je njegova idealna težina premašena za četiri kilograma, pa je od kluba dobio poseban plan treninga kako bi se u što kraćem roku doveo u red. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je da je ljetos West Brom imao mogućnost da proda Berahina u Crystal Palace ili Stoke za 20 miliona eura, ali ponude su glatko odbijene. Ko zna, možda će i zažaliti ukoliko se mladi napadač ne vrati u formu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti