Optimizam u redovima Banjalučana

Pred revanš utakmicu

Optimizam u redovima Banjalučana

A. Beganović

Prije gotovo 22 godine Banja Luka je bila domaćin jedne evropske utakmice. Borac je tada pred svojim navijačima rezultatom 2:0 pobijedio Metalist. Banjalučani su dugo čekali ali na kraju i dočekali.

Borac će sutra u 2. pretkolu Evropske lige na obnovljenom stadionu dočekati Lausanne i pokušati nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta (0:1).

"Za ove utakmice se živi. Predivan je osjećaj kada znate da će stadion biti put, da će navijači opet biti naš 12. igrač. Imamo dobru priliku da izborimo plasman u dalje takmičenje i ne smijemo da je prokockamo. Euforija je velika i ne bi bilo fino da izdamo navijače i ljubitelje fudbala u Banjaluci", rekao je desni bek Borca Milan Stupar, dok Oliver Jandrić očekuje jako tešku utakmicu ali i prolaz svoje momčadi.

"Pred nama je izuzetno teška utakmica u kojoj je ulog veliki. Rezultat iz prvog meča nije nimalo naivan. Švicarci imaju minimalnu prednost koja im daje određenu mirnoću na početku revanša. Mi smo ti koji moramo da jurimo rezultat. Vjerujem da ćemo ga stići i eliminisati Lausanne. Ponavljam, neće biti lako", istakao je Jandrić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.