Osijek slavio u Zagrebu, novi poraz Lokomotive

HNL, 5. kolo

Osijek slavio u Zagrebu, novi poraz Lokomotive

E. Škorić

U nedjeljnim susretima petog kola HNL-a slavili su Osijek i Istra.

Osijek je u Kranjčevićevoj s 2:1 savladao Zagreb, te se sa svojim današnjim rivalom izjednačio na tabeli sa po četiri boda.

Jonjić je u 16. pogodio za vodstvo Osijeka, a Jurendić je u 29. s bijele tačke izjednačio. Drugi penal, koji je dosuđen u 87. minuti, donio je Osijeku tri boda. Jonjić je bio ponovo strijelac.Ž

Lokomotiva je u Puli upisala četvrti poraz i ostala na dnu tabele sa samo tri boda, dok je Istra, koja je slavila 3:2, stigla do prve pobjede. Gosti su vodili na poluvremenu golom Rukavine iz 14. minute, ali su Radonjić (dva gola) i Špehar u razmaku od 51. do 57. donijeli domaćinu potpuni preokret.

Na 3:2 smanjuje Čabraja u 71. minuti, ali do kraja više nije bilo promjena, pa su igrači Istre slavili prva tri boda. 

HNL, 5. kolo:
Zagreb - Osijek 1:2 (Jurendić 29 - penal/ Jonjić 16, 87 - penal)
Istra - Lokomotiva 3:2 (Radonjić 51, 57, Špehar 56/ Rukavina 14, Čabraja 71)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.