Otac Pepa Guardiole razočarao navijače Barcelone

Neće se vraćati u Barcelonu

Otac Pepa Guardiole razočarao navijače Barcelone

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sutra na Nou Campu dočekuju ekipu Manchester Cityja u meču trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Sutrašnji meč nalazi se u centru pažnje sportskih medija jer će se Pep Guardiola vratiti na stadion na kojem je sve počelo. Ipak, pred sutrašnji meč oglasio se njegov otac Valenti Guardiola koji je razočarao sve navijače katalonske ekipe.

"Povratak u Barcelonu? Zašto? Da bude sakupljač lopti? Istina je da ga ne vidim tako kao predsjednika ili trenera. Njegovo vrijeme u ovom klubu je prošlo. Sigurno možete isključiti mogućnost da će moj sin ponovo trenirati Barcelonu", rekao je Valenti za katalonske medije.

Guardiola je 2008. godine počeo svoju trenersku karijeru u Barceloni koju je vodio četiri sezone. S ovim klubom osvojio je mnoge trofeje, ali je odlučio da prihvati neke nove izazove u svojoj trenerskoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi