Pakleni put Ben Arfe od Newcastlea do PSG-a

Od očaja do sjaja u jednoj godini

Pakleni put Ben Arfe od Newcastlea do PSG-a

E. Čaušević

Francuski fudbaler Hatem Ben Arfa ovog ljeta postao je novi igrač aktuelnog prvaka Francuske ekipe PSG-a.

Ben Arfa je prošle sezone briljirao u dresu Nice zbog čega je na sebe skrenuo pažnju mnogih evropskih klubova. Iako je imao ponudu Barcelone ovaj fudbaler na kraju je odlučio da potpiše za PSG. Ono što je ovaj 29-godišnji fudbaler prošao u zadnjih godinu dana je nevjerovatno.

Naime, Ben Arfa je u Nicu stigao iz Newcastlea u kojem je imao dosta problema sa povredama. Jednu sezonu proveo je na posudbi u Hullu, a pričalo se i da će završiti svoju karijeru. I sam Ben Arfa je priznao da je prije dolaska u Nicu razmišljao da okači kopačke o klin.

Ipak, odluka da dođe u Nicu bila je možda najbolja u njegovoj karijeri. Ni klub mu nije toliko vjerovao jer je dobio samo jedngodišnji ugovor, ali je Ben Arfa odmah pokazao da želi da se dokaže. Nakon sjajnih partija čelnici Nice priznali su da su napravili grešku što mu nisu dali veći ugovor.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ben Arfa je od razmišljanja da završi svoju karijeru došao do toga da igra za najbolji tim u Francuskoj. U PSG je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor u Nici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi