Pellegrini: Moramo prekinuti dominaciju Liverpoola

Trener Manchester Cityja

Pellegrini: Moramo prekinuti dominaciju Liverpoola

Manuelu Pellegriniju nedjeljni derbi sa Liverpolom bit će ujedno prilika da prekine dominaciju Redsa u mečevima na Anfielda.

Manchester City je posljednji put slavio na stadionu Liverpoola u maju 2013. godine, što će za Edina Džeku i društvo biti dodatni motiv da prekinu neugodnu tradiciju. 

"Niko ne tvrdi da će biti lako, Liverpool je jaka momčad, posebnu snagu imaju na svom Anfieldu. Moramo prekinuti taj naš tužan niz. Eto, ove smo godine pobijedili kod Stokea u gostima i tako prekinuli šestogodišnji negativan niz", kazao je Pellegrini, a potom s mnogo optimizma poručio:

"Mi ćemo biti taj tim koji će napadati od početka. Idemo srušiti još jednu lošu tradiciju!"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.