Pires: Nisam volio igrati protiv Nevillea, uvijek me udarao

Legendarni igrač Arsenala otkrio

Pires: Nisam volio igrati protiv Nevillea, uvijek me udarao

E. Čaušević

Legendarni fudbaler Arsenala, Robert Pires, dao je zanimljiv intervju za engleske medije u kojem se prisjetio vremena kada je nosio dres londonskog kluba.

Pires je u Arsenal stigao početkom 2000. godine i dres ovog kluba nosio je više od šest godina kada je u ljeto 2006. godine odlučio da ode u Villarreal. Francuski igrač je svoju posljednju utakmicu za Topnike odigrao u finalu Lige prvaka kada je Arsenal poražen od Barcelone sa 2:1 u Parizu.

Ovaj legendarni vezni fudbaler je govorio o svom vremenu Arsenalu kada je ovaj klub dominirao u Premiershipu. Najveći Arsenalov konkurent tada je bio Manchester United, a upravo je jedan od igrača Crvenih đavola bio najteži protivnik za Piresa.

"Najteži protivnik protiv kojeg sam igrao? To je bio Gary Neville. On me uvijek udarao. Nije bilo bitno da li se utakmica igrala na Old Traffordu ili Hihgburyju on me nije štedio što je normalno jer smo tada bili veliki rivali s Unitedom", rekao je Pires.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pires je u dresu Arsenala odigrao 284 utakmice i postigao je 84 gola. Može se pohvaliti da je bio važan dio generacije koja je 2004. godine osvojila Premiership bez izgubljene utakmice u sezoni. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi