Pizzi: Video tehnologiji je potrebno vremena
Foto: EPA

Selektor Čilea o novoj tehnologiji

Pizzi: Video tehnologiji je potrebno vremena

Selektor čileanske reprezentacije Juan Antonio Pizzi smatra da je potrebno vremena da bi se igrači i navijači navikli na video tehnologiju čije je pozitivne i negativne strane iskusio u pobjedi svog Čilea protiv Kameruna.

Čile je savladao Kamerun rezultatom 2:0 u okviru Kupa Konfederacija, a nova video tehnologija je na ovoj utakmici korištena nekoliko puta. Prvo je, uz pomoć nove tehnologije, poništen gol Čileanaca zbog ofsajda, da bi krajem utakmice pogodak Vargasa bio naknadno priznat, nakon što je prvobitno, na terenu, dosuđen ofsajd.

"Mislim da je ovom sistemu potrebno vremena. Ako sam dobro razumio mi sada testiramo ovaj sistem i možda smo u dilemi jer smo navikli na neke drugačije situacije u fudbalu", izjavio je Pizzi, te nastavio:

"Trebamo sačekati i vidjeti kako će se pokazati, pa će možda, kako se budemo navikavali, situacija biti bolja."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Poništeni gol na kraju prvog poluvremena je stvorio stres kod igrača jer nisu naviknuti na takvu situaciju. Ali, ova tehnologija će vjerovatno omogućiti pravedniju igru", prokomentarisao je Pizzi uticaj video tehnologije na igrače, te dodao:

"Jedina negativna stvar je ta da je igračima bilo teško fokusirati se na igru, a čak i kada je odluka ispravna to utiče na njih na psihološkom planu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi