Pjanić: Bitno je da Juventusu pušemo za vrat

Junak ima nakon sinoćnje pobjede nad Interom

Pjanić: Bitno je da Juventusu pušemo za vrat

A. Beganović

Nakon nekoliko nešto skromnijih izdanja, bosanskohercegovački Princ je ponovo zablistao. Miralem Pjanić je u sinoćnjem derbiju Rome i Intera postigao dva pogotka i najzaslužniji je za pobjedu Rome (4:2).

Bosanskohercegovački veznjak bio je raspoložen za igru, a kada je tako, onda i vezni red Rome izgleda fenomenalno. Gradio je Pjanić Rominu igru, odbrambene zadatke je obavljao na sjajan način, a kao nagrada stigla su i dva pogotka.

"Igrali smo jako dobro i zasluženo smo pobijedili. Stvorili smo dosta prilika i nismo mogli izgubiti. Ima stvari na kojima još moramo raditi, no očekujem da ćemo biti sve bolji", za italijanske medije je izjavio Pjanić.

"Nismo gubili glavu nakon Interovog drugog pogotka. Čestitao bih svojim saigračima, mislim da su svi opravdali povjerenje. Znali smo da je Juventus dobio Torina, no ipak smo bili fokusirani na naš susret. Liga ne zavrašava susretom s Interom, do kraja je još mnogo i bitno je da držimo priključak s Juventusom", dodao je Pjanić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti