Pjanić pocrvenio, Roma konačno stigla do pobjede

Derbi meč 15. kola Serije A

Pjanić pocrvenio, Roma konačno stigla do pobjede

Fudbaleri Rome su u okviru derbija 15. kola italijanske Serie A na svom Olimpicu ugostili sastav Fiorentine, a susret je okončan pobjedom Rimljana rezultatom 2:1, a dvije minute prija kraja isključenje zbog drugog žutog kartona zaradio je bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Svoje mjesto u početnom sastavu rimske Vučice našao je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, a stvari su krenule odlično po domaći sastav kada je već u 7. minuti utakmice za vodstvo pogodio Brazilac Maicon. 

Gervinho je napravio sjajnu solo akciju na samoj gol-aut liniji, a nakon njegovog prizemnog centaršuta nu gužvi se najbolje snašao desni bočni rimske ekipe i pogodio za vodstvo domaćih od 1:0.

Ipak, Fiorentinin napad koji je četvrti najefikasniji u italijanskom šampionatu nakon Juventusa, Napolija i Intera (svi po 31 gol op.a), na svoje je došao u 27. minuti kada na asistenciju Tomovića pogađa Vargas. 

Srbijanski fudbaler je odlično probio desnu stranu, ali nakon što njegovu povratnu loptu nisu u mrežu uspjela pospremiti dvojica fudbalera Viola, ona je stigla do Vargasa koji je topovskim udarcem ljevicom pospremio u mrežu iza leđa Morgana De Sanctisa za konačnih 1:1 u prvom dijelu igre.

Odluka o pobjedniku ovoga derbija stigla je u 67. minuti kada je reprezentativac Obale Slonovače Gervinho po drugi put na današnjem susret uputio jedan koristan pas koji je na kraju na pravi način iskoristio Destro i pogodio za vodstvo Vučice od 2:1, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

Roma je tako stigla do svoje prve pobjede u posljednjih pet utakmica, te je još uvijek jedini neporaženi tim italijanske Serije A, a za vodećim Juventusom sada zaostaje tri boda, dok je Fiorentina peta sa 27 osvojenih bodova.

Dvije minute prije kraja utakmice zbog drugog žutog kartona bh. reprezentativac Miralem Pjanić morao je napustiti travnjak Olimpica.

Seria A, 15. kolo:
Roma – Fiorentina 2:1 (Maicon 7, Destro 67 / Vargas 27)

Potražite više informacija na temu Serie A:


Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti