Pjanić upisao Keana u historiju Juventusa
Foto: EPA

Trijumf Stare dame

Pjanić upisao Keana u historiju Juventusa

M. Šljivak

Prvak Italije Juventus zavšrio je sezonu u Seriji A pobjedom na gostovanju kod Bologne 2:1

Trener Stare dame Max Allegri je u ovom meču dao šansu igračima koji su manje igrali tokom sezone. Ipak, tu su bili i prvotimci među kojima su Dybala i Higuain, a na kraju je pobjedu Staroj dami donio mladi Moise Kean

Prvo poluvrijeme nije donijelo golove, a u nastavku su postignuta tri.

Bologna je povela u 52. minuti sjajnim golom Taidera, da bi pretposljednji gol u Seriji A za Juventus ove sezone postigao Paulo Dybala u 70. minuti za 1:1. Pobjedu Staroj dami donio je 17-godišnji Moise Kean u 94. minuti svojim prvim golom u Seriji A.

Miralem Pjanić je šansu za igru dobio u 56. minuti meča, a asistent je bio kod pobjedničkog gola.

Pobjedom je sezonu završila i Atalanta. Golom Gomeza iz 52. minuti pobijedili su Chievo s 1:0, te ćemo ovaj tim gledati u Evropskoj ligi naredne sezone.

Serie A, 38. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bologna - Juventus 1:2

Atalanta - Chievo 1:0



Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti