Podignuta optužnica protiv Brene

Podignuta optužnica protiv Brene

Teme:

Tužilaštvo u  Münchenu  danas je podiglo optužnicu protiv  brazilskog nogometaša Bayerna Brena, koji je  osumnjičen za paljevinu kuće. 

Do požara u vili u münchenskoj četvrti Grünwald, gdje je boravio, došlo je prije sedam mjeseci. Nogometaš je od početka bio jedan od osumnjičenih za požar. 

 

Tužilaštvo je saopćilo, da je na osnovu dokaza  utvrdilo da je nogometaš 20. septembra lani prouzročio požar u iznajmnjenoj kući. Šteta je iznosila  milion eura. 

 

Prema podacima tužilaštva igrač je u vrijeme događaja bio pod uticajem alkohola. Ako ga sud proglasi krivim prijeti mu zatvorska kazna od jedne do 15 godina. 

 

Breno je član münchenske ekipe od  2008. godinem, kada je pristupio iz Sao Paola. Ugovor mu ističe na kraju ove sezone. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Nakon septembrskog incidenta Breno je neko vrijeme bio u pritvoru, a kasnije je nakon plaćanja kaucije pušten na slobodu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.