Poraz Intera u Izraelu za kraj evropskih nada

Poraz Fiorentine, remi Villareala...

Poraz Intera u Izraelu za kraj evropskih nada

Fudbaleri Intera poraženi su večeras na gostovanju kod Hapoela Beer Sheve sa 3:2 u okviru 5. kola Evropa lige.

Gosti su u ovom meču Evropa lige poveli već u 13. minuti kada je strijelac pogotka bio Mauro Icardi, a prednost su povećali samo 12 minuta kasnije pogotkom Brozovića.

Tada se činilo da će Inter bez većih problema meč da privede kraju, ali domaći se nisu predavali. U nastavak meča ušli su sa željom da dođu do jednog boda, a na kraju su osvojili sva tri. Prvi gol postigli su u 58. minuti preko Maranhaoa, a izjednačili su u 71. minuti kada je sa jedanaest metara pogodio Nwakaeme. Konačan rezultat i trijumf svom timu donio je Sahar u 93. minuti. Ovo je i kraj nada za Inter kada je u pitanju plasman u šesnaestinu finala ovog takmičenja. U drugom meču ove grupe Sparta Prag je slavila na domaćem terenu protiv Southamptona sa 1:0 pogotkom Coste iz 11. minute.

Kada su u pitanju mečevi grupe J Fiorentina je poražena kući od PAOK-a sa 3:2. Cijeli meč za goste iz Grčke odigrao je Gojko Cimirot. U drugom meču ove grupe Liberec je na domaćem terenu slavio protiv Qarabaga sa 3:0. Ibrahim Šehić je branio cijeli meč za goste.

Zurich i Villareal su u mečevima grupe L podijelili bodove odigravši 1:1, dok je Steaua na domaćem terenu porazila Osmanlispor sa 2:1. Asistent na ovom meču za goste bio je Avdija Vršajević.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi