Porazi Atletico Madrida i Fiorentine

EuroAmericana Cup

Porazi Atletico Madrida i Fiorentine

Najveći evropski klubovi nastavili su se pripremati za sezonu koja dolazi a u noći sa srijede na četvrtak odigrano je nekoliko interesantnih susreta, a zabilježeni su i još interesantniji rezultati.

Madridski Atletico poražen je od meksičkog Club Americe, a susret se igrao u sklopu EuroAmericana kupa. Susret je okončan najnepopularnijim rezultatom pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Meksikanci su bili prisebniji i koncentrisaniji pa su penal seriju riješili u svoju korist rezultatom 3:2 i tako ubilježili pobjedu.

I Fiorentina je sinoć doživjela poraz u sklopu istog turnira. Bolji od talijanskog kluba bio je Palmeiras, koji je slavio rezultatom 2:1. Palmeiras je vodio sa 2:0 golovima Oliveire i Leandra, a sve što je Fiorentina uspjela uraditi jeste smanjivanje rezultata. Učinio je Giuseppe Rossi u 73. minuti utakmice i tako postavio konačni rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.