Portugal razbio Novi Zeland, u polufinalu i Meksiko
Foto: EPA

Kup Konfederacija

Portugal razbio Novi Zeland, u polufinalu i Meksiko

E. Škorić

Nogometaši Portugala i Meksika plasirali su se u polufinale Kupa Konfederacija u Rusiji.

Portugal je deklasirao Novi Zeland sa 4:0 i on je završio prvi u grupi A. U visokoj pobjedi Portugalaca pogađali su Ronaldo s penala, potom Bernardo Silva, Andre Silva i Nani.

U meču za drugo mjesto Meksiko je bio bolji od domaće selekcije Rusije sa 2:1. Araujo i Lozano su pogađali u preokretu Meksika, dok je Samedov donio vodstvo Rusiji u 25. minuti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Rusi su od 68. minute igrali bez isključenog Žirkova, a njihov golman Akinfejev imao je veliku grešku kod drugog gola Meksika, koji je također promašio dosta prilika i jedan gol Morenu je poništen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti