Poznat nasljednik Arsenea Wengera u Arsenalu?
Foto: EPA

Thierry Henry postaje menadžer Topnika

Poznat nasljednik Arsenea Wengera u Arsenalu?

M. Šljivak

Arsene Wenger bi nakon 20 godina konačno na kraju sezone mogao napustiti ekipu Arsenala.

Iako 67-godišnji stručnjak nema namjeru da završi karijeru, jer cilja na produžetak saradnje s klubom, čini se kako je njegovo vrijeme u londonskom timu odbrojano.

Mnogi poznati treneri su se spominjali kao njegovi nasljednici. Izdvajala su se imena Maxa Allegrija i Diega Simeonea, ali čini se kako nijedan od njih neće postati novi menadžer Topnika.

Poziciju od Arsenea Wengera preuzeće legendarni napadač Thierry Henry. Rukovodstvo kluba je navodno spremno da razgovora s Francuzom oko preuzimanja menadžerske pozicije, iako Henry nema nikakvog iskustva u trenerskom poslu.

Trenutno 39-godišnji Henry radi kao pomoćnik Robertu Martinezu na klupi reprezentacije Belgije i ako preuzme vođenje Arsenala, to će biti veoma veliki izazova već na početku trenerske karijere.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Thierry Henry je apsolutna legenda Arsenala. Nosio je dres ovog tima čak osam godina i za to vrijeme je ekipa iz Londona pravila vrhunske rezultate. Ukupno je Francuz odigrao 369 utakmica i postigao je 226 golova, a sigurno je da bi se njegov dolazak na klupu dopao i navijačima tima s Emiratesa, koji već 13 godina čekaju na titulu prvaka Engleske.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi