Poznato kad se Ibrahimović vraća na teren

Oporavlja se od povrede

Poznato kad se Ibrahimović vraća na teren

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović u narednim danima trebao bi potpisati ugovor s Manchester Unitedom iako je napustio ovaj klub na kraju prošle sezone.

Crveni đavoli su prije dva mjeseca odlučili da neće ponuditi Ibrahimoviću novi ugovor jer je iskusni napadač krajem aprila zadobio tešku povredu koljena. U prvi mah se činilo da će se Ibra na teren vratiti tek početkom naredne godine, no Zlatan nas je ponovo sve demantovao.

Njegov oporavak se odvija kako niko nije mogao ni da zamisli, te bi se već uskoro mogao vratiti na teren. Zbog toga su se čelnici Manchester Uniteda predomislili i odlučili da Ibri ponude novi jednogodišnji ugovor. Povratak Zlatana na Old Trafford trebao bi se ozvaničiti u narednim danima.

Ljekarski tim koji se brine o iskusnom švedskom napadaču saopštio je danas da će Ibrahimović gotovo sigurno da se na teren vrati krajem oktobra. On će biti spreman i ranije, ali ne žele ništa da rizikuju, te je odlučeno da u konkurenciji za mečeve bude krajem oktobra ove godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nikada nisam vidio da je neki sportista ovako spreman. On je u nevjerovatnoj formi i siguran sam da može igrati još mnogo godina. Veoma je jak i zdrav i zaista me fascinirao", poručio je Freddie Fu, doktor koji se brine za Ibrahimovićev oporavak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi