Predsjednik Napolija: Juventus je igrao 'prljavo'

Nakon transfera Higuaina

Predsjednik Napolija: Juventus je igrao 'prljavo'

Napolijev predsjednik Aurelio de Laurentiis nastavio je verablni rat protiv Gonzala Higuaina. 

Argentinac je razočarao navijače Napolija nakon što je za 94 miliona eura prešao u Juventus, a izdajnikom je prozvan i od strane kontroverznog De Laurentiisa s kojim je uspješno sarađivao u protekle tri godine. 

"On je izdajnik, ne pretjerujem. Drugačije ga ne mogu opisati", kazao je predsjednik Napolija i potom nastavio:

"Nakon što su nas obavijestili kako je Juventus spreman platiti 94 miliona eura, počeli smo planirati budućnosti. Po prvim izjavama Higuainovog brata i agenta bilo je jasno da moramo potražiti novog napadača. Nisam vjerovao da će otići i još uvijek ne vjerujem da je na onakav način izbrisao tri godine provedene u Napulju. Riječ izdajnik nije pretjerana, to je odličan opis onoga što je učinio", ističe De Laurentiis. 

De Laurentiis je jednu stvar zamjerio Juventusu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imao sam određeni respekt prema Juventusu. Pristali su platiti klauzulu, sve su učinili po propisima, osim možda tajnog ljekarskog pregleda. Takav je fudbal, u njemu nema mjesta za sentimentalnost", istakao je na kraju. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi