PSG se neće zadovoljiti polufinalom

Sumiranje 2. kola Lige prvaka

PSG se neće zadovoljiti polufinalom

Iza nas je 2. kolo grupne faze Lige šampiona. Cheslea više nije potajni favorit, PSG se neće zadovoljiti polufinalom, a Manchester United i Liverpool su dvije različite priče.

Redsi, Redsi...

Počet ćemo sa Redsima koji su još jednom razočarali svoje navijače. Klopp je nakon gostujućeg remija kod Spartaka iz Moskve rekao da je zadovoljan trudom svojih fudbalera, ali da lopta jednostavno nije htjela u gol. Zlobnici će reći: Isto kao što nije htjela protiv Leicestera (Liga kup), Burnleyja (samo 1:1 kući) ili Manchester Cityja (poraz 5:0 u gostima). Sve to u posljednjih 20 dana. Naravno, Klopp je mislio na to da su njegovi igrači mogli dati više od jednog gola. 

Treba odmah na početku sezone ustanoviti da engleski klubovi odavno nisu djelovali bolje u Ligi prvaka. Oni su prošlog ljeta potrošili veliku količinu novca na pojačanja i izgleda da im se to počinje isplaćivati. Zaista opasno djeluju Manchester City, United i Chelsea. Tottenham je također sjajan, ali oni teško da su sposobni za najveće domete. Kao što znamo, ove sezone u Ligi prvaka igra pet engleskih timova (United se izborio za plasman osvajanjem Evropa lige), a u prva dva kola, od deset utakmica Englezi su upisali čak osam pobjeda. Tottenham, Manchester United, City i Chelsea su bili sigurni u oba meča, dok prosjek kvari jedino Liverpool koji nije ostvario nijednu pobjedu. Navijači Redsa su ozbiljno zabrinuti za prolaz u drugu fazu, ali vjerovatno za njih ne bi trebalo biti tolikih problema i mogu se zahvaliti onome koji im je izvukao tako laku grupu. Nakon domaćeg meča protiv Seville i gostovanja kod Spartaka sada igraju dvomeč protiv Maribora. Prije bi rekli da se radi o protivnicima u Evropa ligi. Ipak, još uvijek predviđamo Redsima plasman u osminu finala i tu ne bi trebalo biti većih problema. 

Real Madrid još uvijek favorit 

Real Madrid je najjača ekipa u Evropi još uvijek. To je isti tim koji je osvojio titule u protekle dvije sezone, a čini se da im ne nedostaje motiva ni ove sezone da pokore Evropu treći put zaredom. Iako imaju problema u španskom prvenstvu, čini se da je sve samo stvar opuštanja na početku sezone. Činjenica da su bez gotovo ikakvih problema slavili na jednom od najtežih gostovanja u Evropi im još uvijek ostavlja ulogu favorita. 

Ne možemo pobjeći od utiska da bi sada bilo krajnje zanimljivo vidjeti njihov duel protiv PSG-a ili Chelseaja. Ipak, nadamo se da će to ostati za sami kraj. Pred početak sezone predviđali smo da su PSG i Chelsea veoma blizu nivoa Reala, a čini se da je to zaista tako. Parižani su pregazili Bayern na domaćem terenu i njihova pobjeda je mogla biti daleko uvjerljivija nego što to rezultat govori (3:0). Nakon tog meča mnogi su otpisali Bayern, ali kao što smo i pred početak sezone rekli za Barcelonu, takve gigante nikada ne smijete otpisati. Vratiće se Bayern, to je sigurno.

Oni će igrati knock-out fazu Lige prvaka, a ko može garantovati da ih bilo ko može izbaciti tako lako? Spomenut ćemo i Barcelonu koja sinoć nije ostvarila uvjerljivu pobjedu u Lisabonu, ali to je tim koji od početka sezone nije isustio nijedan bod u La Ligi i Ligi prvaka. Bit će veoma zanimljivo vidjeti kako će se oni snaći na gostovanju kod Juventusa, jer su većinu svojih teških poraza iz proteklih sezona upisali na gostovanjima. Rijetko ko im je čitao lekcije na Camp Nou stadionu, tako da njihovu pobjedu protiv Stare dame od 3:0 ipak još uvijek treba uzimati sa rezervom. Manchester United djeluje veoma moćno. Oni bi možda i mogli preskočiti ono četvrtfinale koje smo im otprilike predvidjeli pred start sezone. Tu uz njih je i Manchester City, ali ruku na srce ni jedni, ni drugi nisu imali teškog rivala u Ligi prvaka. Kako bi se oni snašli protiv Juventusa?

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bešiktaš raspoložen

Kada govorimo o potencijalnim iznenađenjima, čini se da Monaco to ove sezone neće biti. Kneževi su osvojili samo bod u prva dva meča, a posebno bolan je bio poraz od Porta na domaćem terenu (0:3). Zato postoji Bešiktaš koji je u prva dva meča ostvario dvije pobjede i to protiv Porta i Leipziga. Sada im slijedi dvomeč protiv Monaca i to će biti vjerovatno ključne utakmice za obje ekipe. Napoli se oporavio od poraza kod Shakhtara i pobijedili su kući, uz fantastičnu igru, Feyenoord. Njih još uvijek nećemo otpisati kada govorimo o potencijalnim iznenađenjima, ali jasno je da, ako izvuku u eventualnoj osmini finala Barcu ili Real, će ispasti. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi