Qarabagu derbi kola, Gabala ubjedljiva, Zec strijelac

Kompletirano 7. kolo azerbejdžanskog prvenstva

Qarabagu derbi kola, Gabala ubjedljiva, Zec strijelac

A. Beganović

Kompletirano je 7. kolo azerbejdžanskog fudbalskog prvenstva. U derbiju kola Qarabag našeg Ibrahima Šehića je savladao Inter (2:0), dok je Gabala uz pogodak bosanskohercegovačkog reprezentativca Ermina Zeca nadigrala Khazar (6:0).

U derbiju 7. kola azerbejdžanskog prvenstva aktuelni prvak Qarabag je na gostovanju rezultatom 2:0 savladao Inter. Quintana u 30. i Reynaldo u 90. minuti su bili strijelci, a Šehić je bio na visini zadatka.

Do ubjedljive pobjede stigla je i Gabala, koja je sa 6:0 savladala Khazar. Dva pogotka postigao je Pereyra, dok su se u listu strijelaca još upisali Dodo, Gai, Antonov i Zec, koji je na terenu proveo posljednjih dvadesetak minuta.

Pobjede u 7. kolu ostvarili su i Kapaz, AZAL i Zira. Kapaz je bio bolji od Sumqayita (3:1), Zira od Neftčija (2:0), a AZAL od Ravana (1:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.