Quaresma: Vjerovao sam u sebe, znao sam da ću dati gol

Napadač Portugala o odlučujućem penalu

Quaresma: Vjerovao sam u sebe, znao sam da ću dati gol

D. Vejo

Čovjek odluke. Tako se može nazvati Portugalski napadač Ricardo Quaresma koji je nakon Hrvatske, bio čovjek odluke i protiv Poljske.

Naime, on je pogodio odlučujući jedanaesterac koji je Portugal odveo u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj. Ipak, veliki pritisak je biti neko ko može odlučiti stvar. Ali, po tome se poznaju vrhunski sportisti.

"Naravno, veliki je pritisak kada znate da morate pogoditi kako bi prošli dalje ili u slučaju da promašite, nastavljate sagu. Osjećao sam veliku nervozu i tremu. Imao sam osjećaj kao da cijeli svijet držim u rukama, ali bio sam ubjeđen da postići gol", ističe za inostrane medije fudbaler Portugala, Ricardo Quaresma.

Dodajmo i podatak da je ovo peto polufinale reprezentaciji Portugala na Evropskim prvenstvima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi