Rahimićev CSKA nastavlja potjeru za Zenitom

Ruska Premier liga, 9. kolo

Rahimićev CSKA nastavlja potjeru za Zenitom

CSKA iz Moskve nastavio je pratiti Zenit, aktuelnog lidera šampionata Rusije Zenit, a popularni Armejci u čijem stručnom štabu je nekadašnji reprezentativac BiH Elvir Rahimić slavio je s 4:3 na gostovanju kod Urala. 

Sedmu ovosezonsku pobjedu aktuelnom šampionu Rusije donio je Doumbia golom u 89. minuti utakmice. 

Ipak, nije sve tako dobro krenulo po goste. Domaći fudbaleri stigli su u vodstvo već u 10. minuti utakmice preko Manacarjana. Ruski šampion se u igru vratio u 29. minuti utakmice, a asistenciju Tošića je u gol pretvorio Dzagoev. U prvoj minuti sudijske nadoknade gosti tu totalno preokrenuli rezultat. Ovoga puta je Dzagoev asistirao, a Eremenko je pogodio za vodstvo CSKA od 2:1.

Na startu drugog dijela igre Smolov je svojim pogotkom u 55. minuti susret vratio u egal, ali je Doumbia svojim prvim pogotkom odveo Armejce na 3:2 u 69. minuti utakmice. Ural se još jednom vratio preko Erokhina vratio u meč, ali je izdržao samo do 89. minuta kada je Doumbia svojim drugim golom donio pobjedu moskovskom sastavu.

CSKA je ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu i sada ima tri boda manje i utakmicu više od prvoplasiranog Zenita. Ural je na 13. poziciji sa samo četiri osvojena boda. 

Ruska Premier liga, 9. kolo:
Ural – CSKA Moskva 3:4 (Manucarjan 10., Smolov 55., Erokhin 83. / Dzagoev 29, Jeremenko 45.+1, Doumbia 69., 89.)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.