Plavi stigli na Maltu

Raj u Sredozemnom moru, za Želju vrijedan 210 hiljada eura

Pet minuta prije 13 sati po centralnoevropskom vremenu avion sa fudbalerima i delegacijom Željezničara, te nekolicinom novinara i navijača kluba sa Grbavice sletio je na Maltu.

Let od bh. prijestolnice do otoka i države u Sredozemnom moru trajao je 20-ak minuta kraće, nego li je bilo planirano. Odmah po dolasku na International Airport Malta vidjelo se da je ova zemlja dugi niz godina bila britanska kolonija.

Poprilično prostran aerodrom za državicu, ne baš veliku, bio je jasan znak britanskog uticaja. Baš kao u Velikoj Britaniji, tako se i na Malti vozi lijevom stranom, a sve stvari su Maltežani uglavnom naslijedili od Britanaca.

U državi gdje su malteški i engleski zvanični jezici, a gdje je italijanski na trećem mjestu, kao valuta se koristila malteška funta, a od 2008. godine valuta je euro.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj raj u Sredozemnom moru biće poprište prve bitke za izabranike Milomira Odovića. Već osiguranih 200.000 eura fudbaleri kluba iz Zvorničke 27 mogu i više nego uduplati. Ukoliko eliminišu Balzana u prvom pretkolu Europa lige, Plavi će zaraditi dodatnih 210.000 evropskih novčanica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.