Ranieri se vraća u Englesku, ali u Championship?
Foto: EPA

Želi ga Sunderland

Ranieri se vraća u Englesku, ali u Championship?

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri još uvijek traži novi posao nakon što je prije nekoliko mjeseci dobio otkaz u Leicesteru.

Ranieri je prošle godine napravio veliku senzaciju kada je s Leicesterom osvojio titulu prvaka Engleske, ali samo devet mjeseci kasnije dobio je otkaz. Čelnici s King Power stadiona bili su nezadovoljni rezultatima u ovoj sezoni, te su se odlučili zahvaliti na saradnji italijanskom stručnjaku.

Iskusni trener je odlučio uzeti nekoliko mjeseci odmora, ali je poručio da je otvoren za sve ponude. Ipak, u finišu sezone nije bilo vremena da Ranieri pronađe novi posao, ali se italijanski stručnjak nada da će ovog ljeta ponovo sjesti na trenersku stolicu.

Engleski mediji objavili su danas da Ranieri pregovara sa Sunderlandom koji je ispao u Championship. Sunderland je jučer otpustio Davida Moyesa, a želja ovog kluba je upravo Ranieri. Čelnici Sunderlanda žele dovesti italijanskog stručnjaka jer vjeruju da ih on može ekspresno vratiti u društvo najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi