Rekord za rekordom pada, ali Messi još nije završio posao
Foto: EPA

Nevjerovatni Lionel Messi

Rekord za rekordom pada, ali Messi još nije završio posao

M. Šljivak

Zvijezda Barcelone Lionel Messi ima tek 27 godina, a svojim fantastičnim igrama je već sada srušio brojne rekorde.

Messi je već postao najbolji strijelac u historiji ekipe. Postigao je 393 gola od 2004. godine kada je debitovao za prvi tim, a potrebno mu je još 14 asistencija kako bi bio najbolji dodavač svih vremena.

Nedavno je postao i najbolji strijelac u historiji Lige prvaka gdje je prestigao legendarnog Raula Gonzalesa. I ovdje mu je potrebno samo devet asistencija kako bi bio najbolji asistent najelitnijeg evropskog takmičenja svih vremena.

Odavno je sjajni Argentinac postao najbolji strijelac i asistent El Clasica, a samo ga dva pogotka dijele od titule najboljeg strijelca španske Primere svih vremena. Ispred njega je ostao samo Telmo Zarra sa 251 pogotkom u karijeri...

Osim titule najboljeg strijelca, Messiju je potrebno i šest asistencija, kako bi uzeo i titulu najboljeg dodavača u Primeri.

Što se tiče reprezentacije Argentine i tu je Messi jako blizu da postane najbolji strijelac u historiji Gaučosa. Od legendarnog Gabriela Batistute ga dijeli samo sedam pogodaka, odnosno sa još osam golova u dresu reprezentacije postaće najbolji strijelac u historiji Argentine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Batistuta je u karijeri postigao 56 pogodaka...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.