Rijeka ostaje bez Ristovskog, dogovoren transfer

Odlazi u Portugal

Rijeka ostaje bez Ristovskog, dogovoren transfer

Makedonski fuidbaler Stefan Ristovski napustit će Rijeku, potvrdio je predsjednik ovog kluba Damir Mišković. 

Fudbaler koji je, bez sumnje, najbolji desni bek u HNL-u napustit će redove aktuelnog prvaka Hrvatske i svoju karijeru nastaviti u Portugalu. Tačnije, u Sportingu iz Lisabona. 

"Da, istina je, Ristovski je pred odlaskom, a bit će službeno kad se zgotovi sva dokumentacija", kazao je Mišković za Radio Rijeku, dodavši: 

"Ristovski nije želio produžiti ugovor. Puno smo razgovarali posljednjih mjesec dana, ali on je ostao pri svome. Iduće ljeto postaje slobodan igrač, a ove zime mogao bi pregovarati sa zainteresovanim klubovima i otići bez odštete", istakao je predsjednik Rijeke. 

Odlazak Ristovskog će biti pozitivna strana za bh. fudbalera Ivana Martića, koji je, uglavnom, bio primoran sjediti na klupi.

"U kadru imamo odlične igrače poput Martića koji će sada imati više šansi potvrditi zašto je doveden prošle sezone." 

Ristovski je u Rijeku stigao prije dvije godine iz Spezije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi