Rijeka se porazom u Sevilli časno oprostila od Evrope

Feyenoord ide dalje kao prvoplasirani

Rijeka se porazom u Sevilli časno oprostila od Evrope

Fudbaleri Rijeke časnim su se porazom u Sevilli (1:0) oprostili od ovosezonskog nastupa u Evropi koji će, bez obzira na sve, na Kantridi ostati upamćen po dobrom.

Od starta se vidjelo da je Sevilla ipak mnogo kvalitetniji suparnik od Rijeke, čiji su najveći aduti u ovom susretu bili velika hrabrost i nada u čudo. Imali su domaći na početku utakmice nekoliko prilika ali golova nije bilo sve do dvadesete minute kada je Suarez nakon solo prodora pogodio za 1:0. 

Rijeka je u nastavak susreta ušla mnogo bolje a najbolje prilike za goste sa Kantride na startu drugog poluvremena imali su Jajalo i Kvržić, koji je utakmicu napustio u 67. minuti. Ivančić je u 80. minuti bio blizu pogotku ali se nije najbolje snašao pa je u finišu izostala drama. Gameiro je samo nekoliko minuta nakon toga pogodio za 2:0, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. 

Rijeka je tako takmičenje u grupi G završila na trećoj poziciji sa sedam bodova, a tim sa Kantride upisao je dvije pobjede, jedan remijem i tri poraza.

Kao prvoplasirani tim u sljedeći krug ide Feyenoord koji je sa laganih 3:0 slavio u Liegeu protiv Standarda. Toornstra je u 16. minuti pogodio za 1:0, Boetius je u 60. povisio na 2:0 da bi konačan rezultat utakmice postavio Manu u posljednjim trenucima meča.

Evropska liga, grupa G:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Standard Liege - Feyenoord 0:3
Sevilla - Rijeka 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.