Riquelme kritikovao 'moderne' fudbalere

"Ovo ne bih izdržao"

Riquelme kritikovao 'moderne' fudbalere

Piše: A. Pašić
Nekadašnji reprezentativac Argentine Juan Riquelme oštro je kritikovao fudbalere koji su pristalice moderne tehnologije. 

Novi trendovi su danas uveliko prisutni među mladim fudbalerima, a jedan od onih koji nije ljubitelj "moderne" generacije koja sve mora da podijeli s javnošću je legendarni Riquelme. Argentinac je rezigniran njihovim odnosom prema profesionalnim obavezama.

"Kada sam počinjao igrati fudbal osjećao sam dužnost da gledam sve i svakoga. Maštao sam da ću jednog dana i ja biti neko. Sada postoji mnogo novih stvari, ali srećom igrao sam u prošlom vremenu. Nisam siguran da bih mogao ovo da podnesem", izjavio je Riquelme. 

Tridesetosmogodišnji Argentinac smatra kako nove generacije druge stvari zanimaju više od posla kojim se bave. 

"Nevjerovatno je šta se danas stavlja po društvenim mrežama: 'Idem spavati, sada sam se probudio'... Misle samo na odjeću i frizuru. Danas mladi igrači ne gledaju fudbal. Pretežno na društvenim mrežama objavljivaju fotografije kako su u frizerskom, ili kako vodaju psa. Besmisleno."

Riquelme je ozbiljniji fudbal zaigrao u Boca Juniorsu, da bi 2002. godine prešao u Barcelonu, a kasnije i za Villarreal. Za reprezentaciju Argentine je odigrao 51 utakmicu i postigao 17 golova.