Roma nezadovoljna odbranom, Zukanović odlazi?

Tvrde italijanski mediji

Roma nezadovoljna odbranom, Zukanović odlazi?

Italijanski mediji, tačnije Gazzetta dello Sport, piše da će Roma u novu sezonu ući s potpuno novom odbranom.

Luciano Spalletti čini sve kako bi Roma od naredne sezone mogla parirati Juventusu u pravom smislu te riječi, a jedan od poduhvata koji će napraviti u predstojećem prijelaznom roku odnosi se na mijenjanje cijele zadnje linije. 

Iako je Lukas Digne ostavio dobar utisak, finansijska situacija Romi teško dozvoljava da otkupi ugovor od PSG-a i već odavno se traži zamjena za njega. Pregovori sa Marijom Ruiem iz Empolija su u završnoj fazi.

U slučaju ovog scenarija Roma ne bi zadržala ni Ervina Zukanovića. Bh. reprezentativac je epizodu na Olimpicu započeo veoma dobro, međutim nakon nekoliko 'kikseva' djelimično je izgubio povjerenje i zajedno sa Leonardom Castanom, Douglasom Maiconom i Vasilisom Torosidisom bi mogao završiti na transfer listi. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mete Rome, ako se obistine pisanja italijanskih medija, su Cristian Ansaldi iz Genoe te Gregory van der Wiel koji je slobodan fudbaler pošto mu je istekao ugovor s PSG-om. Postoje kontakti i sa Realovim Nachom, a nova meta je Nico Elvedi iz Borussije Mönchengladbach.

Vrijedi podsjetiti da Roma do novembra neće moći računati ni na usluge Antonija Rudigera, koji je zbog povrede operisao ligamente koljena.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi