Roma odustala od Mahreza i dovodi Nasrija
Foto: EPA

Nasri uskoro u Romi

Roma odustala od Mahreza i dovodi Nasrija

M. Šljivak

Ekipa Rome odustala je od dovođenje alžirskog fudbalera iz redova Leicestera Riyada Mahreza.

Kako navodi Corriere della Sera, novac koji traži engleski tim od Rome za Mahreza je preveliki za rukovodstvo Vučice i oni nemaju namjeru da izdvoje čak 40 miliona eura za Alžirca.

Prethodnih nekoliko sedmica ovaj sjajni fudbaler se povezivao s Romom. Nekoliko ponuda, koje su išle do 30 miliona eura, glatko su odbijene od strane nekadašnjeg prvaka Engleske, što je prouzrokovalo odustajanje rimskog tima.

Oni nemaju namjeru da povećavaju ponudu za Mahreza i odlučili su se povući iz igre za njegovo dovođenje i okrenuti se drugim opcijama.

Tako bi na Olimpico, posve neočekivano, mogao stići nekadašnji reprezentativac Francuske Samir Nasri. Francuz je prošle sezone oživio karijeru u Sevilli, a u klub ga je iz Manchester Cityja doveo upravo aktuelni sportski direktor Rome, Monchi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je vrlo ozbiljna u namjeri da angažuje 30-godišnjeg fudbalera i čini se da je odluka o njegovom dovođenju konačna.

Eventualnim dolaskom Nasrija u Romu, povećala bi se kolonija bivših igrača Manchester Cityja u rimskom timu, koju za sada čine Edin Džeko i Aleksandar Kolarov.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi