Ronaldo: FIFA i Katar? Jeb* mi se za njih!
Foto: EPA

Ne zanimaju ga ni FIFA, a ni Katar

Ronaldo: FIFA i Katar? Jeb* mi se za njih!

E. Škorić

Cristiano Ronaldo je u intervjuu za CNN kazao kako ga “zaboli neka stvar” za FIFA-om.

Očito je jako osjetljiva tema korupcijski skandal koji je obuhvatio FIFA-u kada je u pitanju Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Posebno je osjetljiva za najboljeg igrača svijeta.

“Ne zanimaju me FIFA i Katar! Je*e mi se za FIFA-u! Da pričamo o FIFA-I? Ma dajte…”, ljutito je kazao Ronaldo u izjavu za ugledni CNN.

Podsjetimo da FBI istražuje FIFA-u zbog dodjele Svjetskog prvenstva Rusiji i Kataru. Navodno su dužnosnici Svjetske međunarodne nogometne federacije primali mito u zamjenu za njihove glasove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

FBI sumnja da je u skandal oko korupcije unutar svjetske kuće nogometa umiješan i dugogodišnji predsjednik Sepp Blatter (79), koji se također sumnjiči da je primio mito za dodjelu SP-a Rusiji i Kataru.

Ronaldo jednostavno ne želi da govori na tu temu. I u pravu je, na njemu je da nastavi da igra dobro, da osvaja trofeje i uveseljava ljubitelje nogometa širom planete. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.