Ronaldo nije uspio, Džeko jest: Prekinut sjajan Barcin niz

Utjeha za Rimljane

Ronaldo nije uspio, Džeko jest: Prekinut sjajan Barcin niz

E. Škorić

Edin Džeko postigao je jedini pogodak za Romu u teškom porazu od Barcelone (6:1).

Barcelona je sinoć pokazala da je najbolji tim svijeta i da im (skoro) niko ne može parirati. Real Madrid je bio nemoćan pred svojim navijačima prije koji dan, a sinoć je do nogu potopljena Roma (6:1).

Uspjeli su gosti iz Rima u posljednjoj sekundi da postignu gol, Džeko je glavom na ubačaj Dignea postavio konačnih 6:1. Prethodno je kapiten naše reprezentacije promašio penal.

Ipak, treba naglasiti da je Džeko prekinuo Barcin niz od pet utakmica bez primljenog gola. Posljednji, prije jučerašnjeg meča, primili su još 25. oktobra od Eibara.

U mečevima protiv Villanovensea, Getafea, BATE-a, Villarreala i Reala niko nije uspio da zatrese mrežu katalonskih golmana. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Katalonci rijetko primaju golove, a eto naš napadač uspio je da pronađe put do njihove mreže, iako to nije pošlo za nogom niti Cristianu Ronaldu, Karimu Benzemi, Garethu Baleu...


Dzeko GOAL (6:1) Barcelona vs AS Roma (ES) by OfficialGoals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.