Rubin šokirao prvake na Vicente Calderonu, pobjeda Basela

Šesnaestina finala Evropa lige

Rubin šokirao prvake na Vicente Calderonu, pobjeda Basela

A. Haznadarević

Šesnaestina finala Evropa lige, donijela je posve neočekivanu pobjedu Rubin Kazana na gostovanju kod Atletico Madrida rezultatom 2:0, dok je u drugom meču ekipa Basela s laganih 2:0 savladala Dnipro.

Prilikom samog žrijeba parova šesnaestine finala Evropa lige, stručni štab Atletico Madrida uopšte nije bio nezadovoljan s izvuženim protivnikom, međutim, da će ekipa Rubina biti ovako jak suparnik malo je ko očekivao.

 

Već u šestom minutu susreta Vicente Calderon je zanijemio, kada je krenula žestoka ofanziva na gol Arsenja, koju je u gol pretvorio Gokdeniz Karadeniz, nakon što je uspio natrčati na odbijenu loptu.

 

Ono što pobjedu Rubina čini još većom je to što su gosti kompletno drugo poluvrijeme proveli s igračem manje na terenu, nakon što je Sharonov ostavio svoju ekipu na cijedilu u 45. minutu susreta.

 

Branioc titule je silovito napadao, te stvarao veliki broj prilika preko svojih ubojitih ofanzivaca, prije svega misleći na Falcaa, koji je pogađao i okvir gola, ali bezuspješno.

 

Za sve promašene prilike, stigla je kazna u četvrtom minutu sudijske nadoknade, kada je Pablo Orbaiz postigao i drugi gol za Rubin, nakon što su domaći krenuli na sve ili ništa.

 

Atletico će tako u uzvratnom ogledu imati i više nego težak zadatak, da na gostovanju kod Rubina nadoknadi dva gola zaostatka i pokuša proći dalje.

 

U susretu Basela i Dnipra, domaća ekipa je bez većih problema riješila prvi ispit, te će u uzvrat ući sa velika dva gola prednosti.

 

Prvo je u 23. minutu susreta Cabrel pronašao Valentina Stockera, koji se najbolje snašao u gužvi i doveo Basel u vodstvo od 1:0, da bi nakon toga nastalo blago zatišje na St. Jakob-Parku. 

 

Ipak, u 67. minutu susreta, domaći igrači su i definitivno riješili pitanje pobjednika. Strijelac prvog gola Stocker je ovoga puta bio u ulozi asistenta, a Marco Streller je glavom pogodio za konačnih 2:0.

 

Evropa liga, šesnaestina finala:

Atletico Madrid - Rubin Kazan 0:2 (Karadeniz 6, Orbaiz 94)

Basel - Dnipro 2:0 (Stocker 23, Streller 67) 

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.