Rusi nemoćni protiv Grčke

Grčka osvojila turnir u Xanthiju

Rusi nemoćni protiv Grčke

M. Šljivak

Seriju poraza protivnika naše selekcije na Evropskom prvenstvu nastavila je večeras i Rusije. Oni su na turniru u Xanthiju poraženi od reprezentacije Grčke rezultatom 80:65.

Dobro se držala Rusija u ovom meču, ali su na kraju ipak poraženi s 15 poena razlike.

Antonov je bio nezaustavljiv po Grke u prvom poluvremenu. Ubacio je čak 22 poena i bio je bez promašaja, ali je Grčka ipak na odmor otišla s četiri poena prednosti 39:35.

Iako je Rusija dodatno prišla nakon 30 minuta igre (56:54), posljednja dionica je potpuno pripala ekipi Grčke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Potpuno su Grci razbili Ruse u ovom dijelu igre (24:11), te su na kraju upisali pobjedu, treću na ovom turniru, kojeg su i osvojili.

Giorgios Printezis je predvodio Grčku sa 16 poena, koliko je imao i Bourousis, dok je Antonov na drugoj strani ubacio 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.